Elevi din R. Moldova au cucerit cinci medalii la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

  • 22 Decembrie 2021 09:55
Elevi din R. Moldova au cucerit cinci medalii la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

Lotul olimpic al Republicii Moldova a cucerit cinci medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Științe, desfășurată în format online, în perioada 12-20 decembrie, transmite MOLDPRES.

Medaliile au fost obținute de către Leo Sprîncean, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Chișinău; Bianca–Sofia Leahu, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, Chișinău; Nikita Chiosa, Liceul „Da Vinci”, Chișinău; Iulia Teleucă; Daniil Miscenco, ambii de la Liceul Teoretic „Orizont”, Chișinău, scrie sursa citată.

Olimpiada a fost organizată de Emiratele Arabiei Unite. La competiție au participat 324 de elevi din 70 de țări, Moldova fiind reprezentată de șase elevi și trei profesori.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Științe pentru dedicație și implicare în organizarea concursului și pregătirea lotului olimpic național, precum și Universității de Stat din Moldova, care a oferit spații și suport tehnic pentru desfășurarea probelor din cadrul olimpiadei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău