Electorală | Două partide s-au lansat astăzi în campania electorală, iar alte formațiuni politice, aflate deja în campanie, au continuat să facă promisiuni economice și au organizat flash-moburi

  • 11 Iunie 2021 14:11
Electorală | Două partide s-au lansat astăzi în campania electorală, iar alte formațiuni politice, aflate deja în campanie, au continuat să facă promisiuni economice și au organizat flash-moburi

Două partide s-au lansat astăzi în campania electorală. Este vorba despre Partidul Puterea Oamenilor și Partidul Șor. Alte formațiuni politice, deja lansate în campanie, au continuat să facă promisiuni economice și au organizat flash-moburi. 

Partidul Puterea Oamenilor s-a lansat online în campania electorală, în semn de solidaritate cu elevii din Republica Moldova care au fost nevoiți să învețe de la distanță, din cauza pandemiei. Liderul formațiunii, Ruslan Codreanu, susține că prioritatea partidului sunt copiii, menționând că membrii acestuia „vor fi vocea copiilor în Parlament”, dar nu vor uita nici de agricultori.

„Vom investi în educație, în sănătate, în mediu, în justiție, din perspectiva părinților și a copiilor. Să combatem lipsa accesului la educație, să combatem violența în familie, să combatem fenomenul taxelor, să combatem lipsa serviciilor de calitate în sănătate”, a declarat Rusan Codreanu. 

Și Partidul Șor, condus de controversatul om de afaceri Ilan Șor, s-a lansat azi în campanie. Într-o conferință de presă organizată online, Ilan Șor, care este condamnat la închisoare pentru implicare în furtul miliardului și dat în căutare internațională, le-a promis cetățenilor că le va schimba viața radical într-un an. Dacă Partidul Șor va ajunge la putere, membrii acestuia promit educație și medicamente gratuite și fabrici construite în fiecare raion. Ilan Șor spune că oamenii trebuie să aibă bani în buzunar, fie că aceștia provin din pensii, fie din salarii.

Reprezentații aripii tinere a Partidului Acțiune și Solidaritate au organizat un protest în fața Penitenciarului nr.13, din Chișinău, scandând „Hoții la pușcărie”. Ei au denunțat faptul că mai mulți magistrați și politicieni corupți sunt încă în libertate. Vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat că partidul din care face parte are un program de reformare a justiției.

„Mai avem și alte legi care vor conduce la ceea că în Republica Moldova va fi instituit un sistem de justiție corect, se va lupta într-adevăr cu corupția, nu se vor face doar declarații că luptăm cu corupția și vom fi într-adevăr o țară în care va exista mai puțină corupție”, a afirmat Sergiu Litvinenco. 

Blocul Socialiștilor și Comuniștilor a prezentat astăzi un plan pentru a reduce din disproporționalitatea veniturilor cetățenilor. Printre măsurile propuse se numără introducerea unui salariu mediu unic și majorarea salariilor în următorii doi ani, în mod prioritar, pentru angajații cu remunerări mici. Socialiștii și comuniștii promit de asemenea si diminuarea impozitelor pentru angajații cu salarii mici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău