Electorala 2024 | Uniunea Editorilor din Republica Moldova susține candidatura Maiei Sandu la prezidențiale: „Intelectul prevalează în fața forței brute”

  • 28 Octombrie 12:55
Electorala 2024 | Uniunea Editorilor din Republica Moldova susține candidatura Maiei Sandu la prezidențiale: „Intelectul prevalează în fața forței brute”

Uniunea Editorilor din Republica Moldova a emis astăzi, 28 octombrie, o declarație în care se arată îngrijorată de imixtiunea străină în alegerile din Republica Moldova și își exprimă susținerea candidaturii Maiei Sandu, „candidatul pe care îl susține întreaga lume liberă și prosperă”, la turul doi al alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

Declarația Uniunii Editorilor din Republica Moldova, semnată de președintele organizației, Gheorghe Prini:

Uniunea Editorilor din Republica Moldova este îngrijorată de consecințele imixtiunilor străine în alegerile prezidențiale și referendumul constituțional. Credem că doar alegerile libere și corecte, cu respectarea pluralismului, pot asigura un viitor prosper, alături de națiunile civilizate. Valorile umaniste, cărțile, cultura și educația arată că intelectul prevalează în fața forței brute.

Societatea noastră își aliniază standardele la țările dezvoltate, căutând să-și depășească trecutul totalitar. Rusia, investind resurse considerabile, exploatează slăbiciunile unei democrații în formare, pentru a-și impune favoriții în funcții publice și pentru a devia ascensiunea europeană a statului nostru.

Noi optăm pentru rațiune, umanism, civilizație și libertate, susținând progresul și alinierea cu valorile lumii civilizate.

Ne declarăm adeziunea pentru Maia Sandu, candidatul pe care îl susține întreaga lume liberă și prosperă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:3,6 m/s
Tue
11
Wed
11
Thu
13
Fri
11
Sat
11
Arhivă Radio Chișinău