ELECTORALA 2024 | Încă un grup de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte a depus actele la CEC

  • 26 August 08:00
ELECTORALA 2024 | Încă un grup de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte a depus actele la CEC

Comisia Electorală Centrală a recepționat ieri documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea candidatei Natalia Morari în alegerile din 20 octombrie. Conform regulamentului, în decurs de 3 zile de la recepționare, Comisia va examina corectitudinea documentelor și va emite o decizie privind înregistrarea sau refuzul înregistrării grupului de inițiativă, transmite Radio Chișinău.

De la începutul perioadei de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, CEC a recepționat alte 13 dosare.

Sâmbătă, CEC a recepționat documente în vederea înregistrării a două grupuri de inițiativă în alegerile prezidențiale - pentru susținerea candidaților Valentin Borodachi și Andrei Năstase.

Până acum au fost înregistrate 9 grupuri de inițiativă și eliberate listele de subscripție pentru colectarea semnăturilor pentru susținerea candidaților Ion Chicu;  Vasile Tarlev; Alexandr Stoianoglo; Octavian Țîcu; Tudor Ulianovschi; Renato Usatîi; Irina Vlah; Igor Munteanu și Maia Sandu.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnăturile susținătorilor până la data de 20 septembrie 2024, inclusiv.

CEC a respins cererile de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova desemnați de Partidul Social Democrat European, Valeriu Pleșca, și cererea grupului pentru susținerea candidatei Ludmila Corsun.

Perioada de depunere a documentelor de înregistrare a grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova se va încheia la 31 august 2024.

Partidele politice și blocurile electorale pot depune cerere de înregistrare în calitate de participant la referendum până pe 20 septembrie 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău