Electorala 2024 | Circa 600 de observatori Promo-LEX vor fi prezenți în secțiile de votare la alegerile din 20 octombrie

  • 20 August 14:23
Electorala 2024 | Circa 600 de observatori Promo-LEX vor fi prezenți în secțiile de votare la alegerile din 20 octombrie

Prima misiune de monitorizare a alegerilor prezidențiale și a referendumului proeuropean din 20 octombrie a.c. a fost lansată astăzi la Chișinău de către organizația nonguvernamentală „Promo-LEX”, transmite Radio Chișinău.

Organizația „Promo-LEX”, specializată pe monitorizarea alegerilor și drepturilor omului în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, a lansat misiunea de monitorizare a alegerilor prezidențiale și a referendumului pentru integrarea europeană, care vor avea loc concomitent pe 20 octombrie.

În ziua alegerilor, aproximativ 600 de observatori vor urmări desfășurarea scrutinului în secțiile de votare. Alți 140 de observatori vor fi detașați pentru a monitoriza procesul electoral în afara secțiilor, inclusiv în regiunea transnistreană. Monitorizarea în diaspora va avea loc în, cel puțin, 50 de secții de votare. Datele au fost prezentate de către directorul de program la „Promo-LEX”, Nicolae Panfil.

„Perioada de activitate a misiunii de observare este de sașe luni de zile, în total, care cuprinde inclusiv elaborarea raportului final, dar cea mai vizibilă perioadă de activitate va fi cea următoare, atunci când vom avea și observatorii pe termen lung detașați în teritoriu. Observatorii pe termen lung vor activa timp de trei luni, inclusiv în turul doi, dacă va fi cazul, depotrivă și observatorii pe termen scurt”, a precizat Nicolae Panfil. 

Menționăm că pe 21 august începe oficial perioada de înregistrare a candidaturilor la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Fri
22
Sat
21
Sun
18
Mon
18
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău