Electorala 2024 | CEC urmează să se pronunțe pe marginea demersului Partidului Comuniștilor de înregistrare ca participant la referendum cu opțiunea „Nu”

  • 23 August 14:25
Electorala 2024 | CEC urmează să se pronunțe pe marginea demersului Partidului Comuniștilor de înregistrare ca participant la referendum cu opțiunea „Nu”

Comisia Electorală Centrală se întrunește în ședință, de la ora 15:00, pentru a decide în privința solicitărilor de înregistrare a cinci grupuri de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de președinte la alegerile din 20 octombrie, transmite Radio Chișinău.

Este vorba de cererile depuse de Ion Chicu, din partea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei; Vasile Tarlev, care vrea să candideze ca independent; Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor; Valeriu Pleșca, propus de Partidul Social-Democrat European și candidatul desemnat de Blocul electoral „Împreună”, Octavian Țîcu.

De asemenea, Comisia urmează să se pronunțe pe marginea demersului Partidului Comuniștilor de înregistrare ca participant la referendum cu opțiunea „Nu”.

Amintim că, ieri, 22 august, a depus actele la CEC și președinta Maia Sandu, susținută de PAS. Tot ieri, au venit cu demersuri similare încă cinci pretendenți. Este vorba de Tudor Ulianovschi, Irina Vlah și Ludmila Corsun, tustrei dorind să candideze ca independenți, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, și cel al CUB, Igor Munteanu.

Comisia are la dispoziție trei zile pentru a se pronunța în privința solicitărilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău