Electorala 2024 | CEC a înregistrat primul candidat la funcția de președinte

  • 02 Septembrie 15:04
Electorala 2024 | CEC a înregistrat primul candidat la funcția de președinte

Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a fost înregistrat în calitate de candidat în alegerile pentru funcția de președinte din 20 octombrie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de către Comisia Electoral Centrală.

Alexandr Stoianoglo este singurul care a adus Comisiei listele de subscripție cu semnături.

Conform actului de transmitere-recepționare a documentelor și listelor de subscripție prezentate de către domnul Alexandr Stoianoglo, Comisia Electorală Centrală a recepționat spre verificare 860 de liste de subscripție cu 25 088 de semnături în susținerea lui Alexandr Stoianoglo în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, numeric declarate de candidat, colectate din 27 de unități administrativ-teritoriale de nivelul al doilea”, a declarat Rita Lefter-Simașco, membră CEC.

Potrivit ei, în urma verificării autenticității datelor din 667 de liste de subscripție ce conțin 19 368 de semnături ale susținătorilor, 1 711 de semnături au fost declarate nule, acestea aparținând la 1443 de susținători.

Astfel, din cele 19.368 de mii de semnături procesate, 17.925 de semnături se consideră valabile. Potrivit Codului Electoral, pentru a fi înregistrați de CEC, toți candidații la funcția de președinte depun listele de subscripție care conțin semnăturile a cel puțin 15 mii și cel mult 25 de semnături din minimum jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea”, a mai spus Rita Lefter-Simașco.

Amintim că la alegerile prezidențiale din 20 octombrie  ar putea concura cel mult 15 candidați. Până acum, CEC a înregistrat 12 grupuri de inițiativă și mai are în examinare trei demersuri. Listele de subscripție cu semnături urmează să fie prezentate până pe data de 20 septembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău