ELECTORALA 2024 | La alegerile prezidențiale din 20 octombrie ar putea fi înregistrați cel mult 15 candidați

  • 02 Septembrie 08:43
ELECTORALA 2024 | La alegerile prezidențiale din 20 octombrie ar putea fi înregistrați cel mult 15 candidați

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie ar putea fi înregistrați cel mult 15 candidați. Sâmbătă, când a fost ultima zi de depunere a cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților, la Comisia Electorală Centrală au venit cu solicitări în acest sens trei pretendenți: Vasile Tarlev, susținut de Partidul Viitorul Moldovei, Avelin Tabarcea și Valentin Borodachi, ambii intenționând să candideze ca independenți, transmite Radio Chișinău.

Vasile Tarlev a depus repetat cerere, după ce prima solicitare, în care s-a declarat independent, a fost anulată, pe motiv că în colectarea semnăturilor erau implicate echipe de partid.

Anterior CEC a înregistrat grupuri de inițiativă în susținerea a 12 candidați: Ion Chicu, Alexandr Stoianoglo, Octavian Țîcu, Tudor Ulianovschi, Renato Usatîi, Irina Vlah, Igor Munteanu, Maia Sandu, Victoria Furtună, Andrei Năstase, Natalia Morari și Alexandru Arseni.

De asemenea, CEC a respins două solicitări de înregistrare din partea lui Vasile Bolea, susținut de un grup de cetățeni, deși acesta este lider al Partidului Renaștere, parte a Blocului Victorie-Pobeda, constituit la Moscova din formațiuni politice afiliate oligarhului fugar Ilan Șor.

De asemenea, le-a fost refuzată înregistrarea lui Valeriu Pleșca desemnat de Partidul Social-Democrat, pe motiv că este președinte al unui alt partid politic și Ludmilei Corsun pentru cunoașterea insuficientă a limbii române.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău