Electorala 2024 | CEC a anulat înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea lui Vasile Tarlev

  • 29 August 16:16
Electorala 2024 | CEC a anulat înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea lui Vasile Tarlev

Comisia Electorală Centrală și-a anulat decizia prin care a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea fostului premier Vasile Tarlev. Deși a fost desemnat de către un grup de cetățeni pentru a candida independent, s-a constatat că membrii grupului de inițiativă colectau semnături sub bannerul Partidului pentru Viitorul Moldovei, pe care îl conduce Vasile Tarlev, transmite IPN.

Mircea Catîrău, membru CEC, a precizat că reprezentanții grupului de inițiativă au comunicat că Vasile Tarlev și-a suspendat calitatea de președinte și și-a delegat atribuțiile unui vicepreședinte al formațiunii. Însă, potrivit informației de pe pagina web a Agenției Servicii Publice, Vasile Tarlev deține în continuare mandatul de președinte.

Se atestă că, la data depunerii cererii de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea sa în calitate de candida pentru funcția de președinte, domnul Vasile Tarlev deținea și calitatea președinte al partidului politic Partidul pentru Viitorul Moldovei. Suplimentar, în cadrul procedurii administrative se constată că domnul Vasile Tarlev utilizează în activitatea grupului de inițiativă și platforma politică a partidului politic Partidul pentru Viitorul Moldovei, probată prin utilizarea bannerului partidului”, a punctat membrul Comisiei.

Astfel, CEC a hotărât să reia procedura administrativă de reexaminare a cererii cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea lui Vasile Tarlev în calitate de candidat la funcția de președinte.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,24
Nori împrăștiați
Umiditate:83 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
20
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău