Electorala 2023 | Mihail Bagas rămâne în izolator. Recursul în privința deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi va fi examinat astăzi, 3 octombrie

  • 03 Octombrie 2023 09:58
Electorala 2023 | Mihail Bagas rămâne în izolator. Recursul în privința deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi va fi examinat astăzi, 3 octombrie

Activistul Mihail Bagas rămâne în izolator. Curtea de Apel Chișinău i-a menținut măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată de prima instanță.

Procuratura Anticorupție a precizat pentru IPN că în privința deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi recursul va fi examinat astăzi, 3 octombrie.

Mihail Bagas și deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți pe 21 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. Prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, Mihail Bagas a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile. În arest în izolator a fost plasat și deputatul  Alexandr Nesterovschi, iar colega sa, Irina Lozovan, în arest la domiciliu.

După reținere, Partidul Liga Orașelor și Comunelor, care îl înaintase pe Mihail Bagas în calitate de candidat la funcția de primar al capitalei, și-a retras sprijinul pentru el.

Bagas este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali în proporții mari și complicitate și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari. Avocatul activistului, Aureliu Colenco, a declarat la Curtea de Apel că a fost cerută anularea măsurii preventive și înlocuirea acesteia cu o măsură non-privativă de libertate. Mihail Bagas pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău