Electorala 2023 | Continuă lansările în cursa electorală pentru Primăria Chișinău. Până la acest moment au fost înregistrați 19 candidați

  • 09 Octombrie 2023 13:11
Electorala 2023 | Continuă lansările în cursa electorală pentru Primăria Chișinău. Până la acest moment au fost înregistrați 19 candidați

Continuă lansările în cursa electorală pentru Primăria Chișinău. Astăzi candidatul Partidului „Noua Opțiune Istorică”, Ruslan Popa, și-a prezentat programul și prioritățile. În week-end promisiuni electorale au venit și din partea altor candidați care s-au lansat în campania electorală pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, transmite Radio Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, candidatul Partidului „Noua Opțiune Istorică”, Ruslan Popa, a spus că își propune să rezolve problemele reale ale Chișinăului. El a declarat că cea mai mare problemă o reprezintă ambuteiajele, iar el are soluții rapide pentru a scăpa de ele. Una din propuneri este introducerea parcării cu plată în centrul capitalei.

În week-end, (7-8 octombrie), s-a lansat în campania electorală și candidatul din partea Mișcării Alternativa Națională, Ion Ceban, care a promis că va continua să lucreze împreună cu locuitorii pentru a identifica și implementa proiecte care să aducă beneficii comunității și să contribuie la dezvoltarea Chișinăului.

Tot zilele trecute, s-a lansat în cursa pentru Primăria Chișinău și Partidul Social Democrat European. Printre prioritățile sale, candidatul Vadim Brânzaniuc a punctat construcția unor pasaje supraterane, drumuri radiale care să deblocheze traficul rutier, amenajarea locurilor de parcare, termoizolarea blocurilor, extinderea și construcția instituțiile de învățământ, precum și dezvoltarea suburbiilor.

Și Platforma Demnitate și Adevăr a organizat în week-end evenimentul de lansare în campanie a candidatului său pentru Primăria Capitalei. Victor Chironda își propune să dezvolte un oraș european, să lupte cu corupția, să atragă fonduri europene și să implementeze proiecte mari de infrastructură rutieră și transport public. 

Iar candidatul la funcția de Primar al Capitalei, Ruslan Codreanu, din partea blocului electoral cu același nume, își dorește un oraș pentru oameni, cu o administrație și angajați ai Primăriei pentru oameni, un oraș în care oamenii să fie mai educați, mai creativi și mai sănătoși. Declarațiile au fost făcute tot în acest weekend, în cadrul evenimentului de lansare în campania electorală.

Pentru funcția de primar al municipiului Capitalei au depus actele 29 de pretendenți. Până la acest moment au fost înregistrați 19 candidați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău