Electorala 2023 | Buletinul de vot pentru alegerile primarului municipiului Chișinău va cuprinde o listă de 28 de candidați, cu unul mai mult decât a stabilit inițial CEC

  • 30 Octombrie 2023 13:54
Electorala 2023 | Buletinul de vot pentru alegerile primarului municipiului Chișinău va cuprinde o listă de 28 de candidați, cu unul mai mult decât a stabilit inițial CEC

Buletinul de vot pentru alegerile primarului mun. Chișinău va cuprinde o listă de 28 de candidați, cu unul mai mult decât a stabilit inițial Consiliul Electoral de Circumscripție, transmite Radio Chișinău.

Prin decizia Curții de apel Chișinău de vineri, 27 octombrie, Consiliul a fost obligat să-l înregistreze în cursa pentru primăria Capitalei și pe Andrei Donică de la Mișcarea ”Speranța – Nadejda” care candidează și pentru un nou mandat de primar la Condrița.

Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către președinta Consiliului Viorica Gadîmba, care a precizat că decizia instanței de apel a fost contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție care urmează să se pronunțe pe marginea solicitării în termen de 3 zile.

„A fost menținută hotărârea primei instanțe, adică a Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, prin care a fost anulată hotărârea Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală municipală Chișinău nr. 1 privind neînregistrarea domnului Donică la funcția de primar general. Prin urmare la ziua pornunțării deciziei Curții de Apel a fost convocată ședinta Consiliului prin care a fost înregistrat domnul Donică și urmează să fie regăsit în buletinul de vot conform ordinii de tragere la sorți”, a spus Viorica Gadîmba.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău