ELECTORALA 2019 | Un candidat la parlamentare vrea resetarea Alianței pentru Integrare Europeană

  • 05 Februarie 2019 13:26
ELECTORALA 2019 | Un candidat la parlamentare vrea resetarea Alianței pentru Integrare Europeană

Candidatul independent la funcția de deputat pentru Circumscripția Nr. 51 – SUA și Canada, Valeriu Ghilețchi, a vorbit despre cu cine va face alianță după alegeri, în cazul în care va câștiga un nou mandat.

Întrebat cu cine va alege să creeze o nouă majoritate parlamentară, Ghilețchi a răspuns că își dorește o alianță pro-europeană și că, în actualele circumstanțe politice, ar fi benefică o resetare a Alianței pentru Integrare Europeană, menționând, într-un live pe pagina sa oficială de Faceboo, că aceasta este unica alternativă viabilă pentru Republica Moldova. „Eu vreau o alianță cu Blocul ACUM, cu Partidul Democrat, împreună cu alți candidați independenți care susțin cursul european.

Politicianul a mai spus că nicio forță politică nu va putea obține majoritate parlamentară și nu va putea guverna de una singură, subliniind, astfel, că așezarea la masa de discuții a celor din PD, ACUM și a deputaților independenți pro-europeni reprezintă, practic, unica modalitate de a guverna țara după alegeri.

Menționăm că reprezentanții Blocului „ACUM” au declarat anterior că nu vor face în niciun caz coaliție cu PD. Pe de altă parte, democrații susțin că îți doresc o alianță cu această formațiune după alegerile parlamentare în cazul în care ajung în parlament. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău