ELECTORALA 2019 | Opt posturi TV amendate de CA pentru încălcări în reflectarea campaniei electorale

  • 21 Februarie 2019 16:09
ELECTORALA 2019 | Opt posturi TV amendate de CA pentru încălcări în reflectarea campaniei electorale

Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat joi opt posturi de televiziune pentru încălcări admise în reflectarea campaniei electorale în ajunul alegerilor parlamentare. Încălcările au fost identificate în a doua etapă de monitorizare, în perioada 4-13 februarie.

Potrivit agenției INFOTAG, fondatorii posturilor Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3, Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV și Televiziunii Centrale au fost amendați cu 5 mii lei pentru încălcarea repetată a legislației. Membrul CA, Olga Guțuțui, a propus aplicarea penalizării maxime (10 mii lei) pentru aceste canale de televiziune, însă colegii săi nu au susținut propunerea.

Drept motiv de sancțiune a servit, în special, nerespectarea principiului pluralismului și independenței. Monitorizarea a arătat că Prime, Publika TV, Canal 2, Canalul 3 au promovat în buletinele de știri interesele Partidului Democrat, Accent TV și NTV Moldova - ale Partidul Socialiștilor, iar Orhei TV și Televiziunea Centrală - ale Partidului Șor.

Totodată, CA a amendat Jurnal TV cu 5 mii lei pentru încălcările admise în emisiunea "Cabinetul din umbră" din 14 februarie. PDM a sesizat CA precum că la emisiune a fost invitat doar reprezentantul blocului ACUM, Andrei Năstase, iar programul în sine a avut un caracter agitator. Membrii Consiliului au recunoscut că Jurnal TV a încălcat legea, deoarece la emisiune nu a fost prezentată poziția Partidului Democrat, care a fost criticat de concurentul electoral.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău