ELECTORALA 2019 | O viață mai bună, aderarea la Uniunea Europeană, la NATO sau Unirea cu România - politicienii s-au lansat în promisiuni electorale

  • 28 Ianuarie 2019 13:41
ELECTORALA 2019 | O viață mai bună, aderarea la Uniunea Europeană, la NATO sau Unirea cu România - politicienii s-au lansat în promisiuni electorale TVR Moldova

Câteva formațiuni politice și-au anunțat astăzi, 28 ianurie, lansarea oficială în cursa electorală, în timp ce altele fac aprecieri privind felul în care se desfășoară campania pentru parlamentare. Reprezentanții partidelor politice le promit cetățenilor o viață mai bună, aderarea la Uniunea Europeană, la NATO sau Unirea cu România.

Partidul Socialiștilor susține că are un program de dezvoltare a R. Moldova pe mai mulți ani, în diverse domenii. Reprezentanții formațiunii au anunțat într-o conferință de presă că de la începutul campaniei au avut mai multe întrevederi cu alegătorii și au documentat mai multe cazuri de corupere a acestora. Socialiștii au anunțat că au contestat în instanță decizia Comisiei Electorale Centrale, care vizează deschiderea unui număr mic de secții de vot de peste hotare. 

Blocul Electoral ACUM Platforma DA și PAS și-a prezentat candidații pentru circumscripțiile din municipiul Chișinău. Acțiunea de lansare a avut loc în centrul Capitalei. Candidații au promis un oraș mai curat, cu infrastructură modernă, suficiente parcări și interzicerea construcțiilor ilegale. Reprezentanții ACUM promit stimularea afacerilor și implementarea reformelor în educație. Candidații blocului spun că vor insista pe recuperarea banilor furați din sistemul bancar. 

Și Partidul Mișcarea Populară Antimafie s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie pe circumscripția națională. În conferința de lansare, ei au declarat că luptă cu „mafia de toate culorile” și au criticat celelalte partide politice. Reprezentanții Mișcării pledează pentru aderarea la NATO și au promis că vor realiza unirea cu România, iar educația va fi domeniul prioritar. 

La sfârșitul săptămânii, și Partidul Național Liberal s-a lansat în campania electorală. Reprezentanții PNL susțin că vor promova mesajul unirii și conceptul integrării românești concomitent cu reformele conforme angajamentului statului privind integrarea europeană. PNL propune semnarea de către partidele din cele două state românești a două documente cu angajamente pro NATO, pro UE și pro Unire. La fel, pledează pentru ieșirea din CSI, aderarea la NATO și adoptarea Legii lustrației.

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău