ELECTORALA 2019 | CEC răspunde la cererea protestatarilor Blocului ACUM, privind votarea în baza actelor expirate

  • 14 Februarie 2019 14:45
ELECTORALA 2019 | CEC răspunde la cererea protestatarilor Blocului ACUM, privind votarea în baza actelor expirate

Comisia Electorală Centrală a reacționat la protestul organizat în această dimineață de blocul electoral ACUM „Platforma DA și PAS”, care a cerut permiterea votării în baza actelor expirate.

Președinta CEC, Alina Russu, le-a recomandat concurenților electorali să nu îndemne autoritatea electorală să încalce legea. Ea a declarat, după ședința Comisiei, că judecătorii Curții Constituționale a decis deja că nu este permis votul în baza actelor cu termenul de valabilitate expirat. 

 „Asta ar fi o încălcare a legii. Codul Electoral stabilește exhaustiv în baza căror documente se face votul. Nu e o decizie pe care o ia CEC, mai curând că luna trecută, Curtea Constituțională s-a expus vizavi de acest subiect. Pe parcursul campaniei am îndemnat cetățenii să verifice valabilitatea actelor în baza cărora își realizează dreptul la vot, atât în țară și peste hotare”, a declarat Alina Russu. 

Reprezentanții blocului electoral ACUM au cerut Comisiei Electorale Centrale să emită o decizie prin care să le permită cetățenilor R. Moldova din diasporă să voteze cu acte expirate, făcând referire la astfel de decizii similare în scrutinele anterioare.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău