ELECTORALA 2019 | Candidații PDM și PSRM înscriși în cursa electorală în toate cele 51 de circumscripții uninominale

  • 04 Februarie 2019 08:06
ELECTORALA 2019 | Candidații PDM și PSRM înscriși în cursa electorală în toate cele 51 de circumscripții uninominale

Democrații și socialiștii au cei mai mulți candidați la funcția de deputat înregistrați în circumscripțiile uninominale la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Potrivit informației postate pe pagina de internet a Comisiei Electorale Centrale, candidații PDM și PSRM au fost înscriși în cursa electorală în toate cele 51 de circumscripții uninominale. Mai mult ca atât, democrații vor figura primii în buletinele de vot în 46 din cele 51 de circumscripții. Cele cinci ”excepții” în care nu democrații ci socialiștii sunt primii, se referă la circumscripțiile nr. 26 și 31 Chișinău, nr. 45 Comrat și 47 și 48 destinate cetățenilor din stânga Nistrului.

În Chișinău, medicul Mihai Stratulat a fost înregistrat în circumscripția nr. 26 din a doua încercare, după ce, inițial, mai multe semnături colectate de reprezentanții săi au fost declarate nevalabile, iar în circumscripția nr. 31, Chiril Gaburici a ales să-și exercite cât mai mult posibil funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii, fără a degreva din funcție, fiind înregistrat în ultimul moment în cursa electorală.

Blocul ACUM Platforma DA și PAS s-a înscris în cursa pentru mandatele de circumscripție cu 48 de candidați, cu doi mai mulți decât Partidul Șor. Blocul ACUM nu a emis pretenții față de circumscripțiile de la Taraclia (nr. 44) și Ceadâr-Lunga (nr. 46), eșuând în înregistrarea candidatului său doar în circumscripția nr. 4 Râșcani. 

Partidul Șor nu a manifestat interes și nu a colectat semnături doar în circumscripția nr. 17 Nisporeni în care candidează liderul PDM Vlad Plahotniuc. Formațiunea condusă de Ilan Șor nu a reușit să-și oficializeze candidații în două circumscripții din Chișinău (29 și 33) și în cele două rezervate localităților din stânga Nistrului (47 și 48).

Partidul Comuniștilor are 26 de candidați înregistrați, Partidul Liberal – 20, iar formațiunea Partidul Nostru are înscriși în cursă 17 competitori. Partidul Național Liberal se poate lăuda cu trei candidați, Partidul Verde Ecologist – cu doi, iar Partidul Democrația Acasă a reușit să înscrie în cursă un candidat.

Totodată, au fost înregistrați oficiali 56 de candidați independenți, cei mai mulți – 9 la număr – fiind înscriși în circumscripția 51, Statele Unite și Canada.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău