ELECTORALA 2018 | PSRM afirmă că PDM ar încerca să-l elimine din cursa electorală și pregătește proteste

  • 09 Februarie 2019 08:53
ELECTORALA 2018 | PSRM afirmă că PDM ar încerca să-l elimine din cursa electorală și pregătește proteste

Partidul Socialiștilor (PSRM) afirmă că Partidul Democrat (PDM) și „sateliții săi” ar întreprinde toate eforturile pentru eliminarea acestuia din cursa electorală. În același timp, socialiștii acuză PDM Parlamentul și Guvernul, aflate sub controlul acestui partid, cp utilizează resurse administrative pentru a exercita presiuni asupra alegătorilor, transmite IPN.

Într-o declarație de presă, PSRM afirmă că respectă cu strictețe legislația Republicii Moldova și normele democratice.

De asemenea, socialiștii declară că orice încercare de a exclude din procesul electoral „cel mai mare și mai popular partid din țară”, potrivit sursei citate, ar submina credibilitatea viitoarelor alegeri și le va face nelegitime.

În acest context, PSRM le cere susținătorilor săi să se pregătească pentru proteste pe o perioadă nedeterminată. Totodată, formațiunea apelează la partenerii externi ai Republicii Moldova și la structurile internaționale care monitorizează alegerile să asigure integritatea procesului electoral.

Amintim că, vineri, Comisia ELectorală Centrală (CEC) a atenționat Președinția asupra „inadmisibilității  implicării în campania electorală”. De asemenea, a avertizat Partidul Socialiștilor privind utilizarea resurselor administrative ale Președinției în campania electorală. Decizia a fost luată în urma a două sesizări depuse de Partidul Liberal și Partidul Șor, în care formațiunile reclamau transferul de imagine și susținerea pe care Igor Dodon o oferă PSRM, și totodată, indirect, sprijin de peste hotare în favoarea PSRM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău