El Pais: decizia Spaniei de a deschide o ambasadă la Chișinău a fost luată la insistențele părții moldovenești

  • 04 Iunie 2022 11:26
El Pais: decizia Spaniei de a deschide o ambasadă la Chișinău a fost luată la insistențele părții moldovenești

Presa de la Madrid a alocat spații largi vizitei de vineri a premierului spaniol Sánchez la Chișinău, precum și discuțiilor pe care acesta le-a avut cu președinta Maia Sandu și premierul Natalia Gavrilița.

Într-o relatare de la Madrid, semnată pentru Radio România Actualități, Alin Petrică notează, citând publicația spaniolă El Pais, că decizia anunțată la Chișinău precum că Spania își va deschide ambasadă în Rep. Moldova „a fost luată la insistențele părții moldovenești, insistențe care durează de foarte mulți ani.”

Presa spaniolă mai scrie că Madridul va acorda Moldovei sprijinul material și financiar pentru gestionarea situației refugiaților din Ucraina.

„Spania apără suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei în granițele recunoscute internațional”, a declarat la Chișinău șeful Guvernului spaniol, Pedro Sánchez. Această frază rostită la Chișinău de Pedro Sánchez la declarația de presă comună cu președintele Sandu este una dintre cele mai titrate informații în presa iberică legate de această vizită. Ziariștii și analiștii spanioli contextualizează, explicând situația complicată în care se află regiunea separatistă Transnistria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău