Egipt: Un viitor stat palestinian ar putea fi unul demilitarizat

  • 24 Noiembrie 2023 17:12
Egipt: Un viitor stat palestinian ar putea fi unul demilitarizat

Un viitor stat palestinian ar putea fi unul demilitarizat și cu o prezență de securitate temporară internațională care să ofere garanții atât acestui stat, cât și Israelului, a afirmat vineri președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, transmite Reuters, citat de Agerpres.

'Noi am spus că suntem pregătiți ca acest stat să fie demilitarizat, și pot fi de asemenea forțe de garantare, fie ele forțe NATO, forțe ONU sau forțe arabe ori americane, până când vom realiza securitatea pentru ambele state, statul palestinian în formare și statul israelian', a declarat al-Sisi, într-o conferință de presă la Cairo alături de prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez și cel belgian Alexander De Croo.

State arabe au respins sugestiile ca o forță arabă să asigure securitatea în Fâșia Gaza după încheierea actualei operațiuni militare a Israelului împotriva grupării militante palestiniene Hamas, care controla din 2007 enclava.

Ministrul de externe iordanian Ayman Safadi a afirmat joi, într-o declarație de presă la Londra, că statele arabe nu ar dori să intre într-o Fâșie Gaza care ar putea fi transformată într-un 'pustiu' de ofensiva israeliană.

'Care sunt circumstanțele în care vreunul dintre noi ar dori să meargă și să fie văzut ca inamic și venit să facă curățenie după dezastrul lăsat de Israel?', a spus ministrul iordanian

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău