e-Executare și e-Reținere. Când vor fi testate noile sisteme informaționale în Republica Moldova

  • 18 Septembrie 2020 15:36
e-Executare și e-Reținere. Când vor fi testate noile sisteme informaționale în Republica Moldova

Ministerul Justiției își propune ca pe parcursul anului viitor să elaboreze și să promoveze modificările legislative necesare pentru crearea sistemelor informațional e-Reținere și e-Executare. Măsura este inclusă în proiectul Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției 2021-2024, informează Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, dezvoltarea, testarea, exploatarea experimentală și implementarea sistemului informațional e-Executare va începe în a doua jumătate a anului viitor și va dura până la sfârșitul anului 2022. Totodată, autoritățile urmează să creeze platforma on-line pentru vânzarea la licitație a bunurilor confiscate. Aceasta urmează să fie dată în exploatare cel târziu la sfârșitul anului 2022. Acțiunile urmează să fie realizate de Ministerul Justiției în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești.

Crearea, exploatarea experimentală și implementarea sistemului informațional e-Reținere se va începe în anul 2022 și are o durată planificată de trei ani. Acțiunile necesare în acest sens urmează să fie realizate de Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Generală, Ministerul Justiției și Centrul Național Anticorupție.

La fel, autoritățile își propun să aplice softului analytic (Analyst’s Notebook (iBase Designer și iBase) la efectuarea urmăririi penale pe cauze complexe, dar și să îmbunătățească funcționalitatea sistemului informațional automatizat ”Urmărire penală: e-Dosar” și realizarea interconexiunii cu alte sisteme.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău