Eduard Harunjen, despre raportul Kroll 2: BNM a inițiat o procedură de revizuire a clauzelor și așteptăm poziția oficială a companiei

  • 03 Iulie 2019 15:13
Eduard Harunjen, despre raportul Kroll 2: BNM a inițiat o procedură de revizuire a clauzelor și așteptăm poziția oficială a companiei

Procurorul general Eduard Harunjen a declarat că Raportul Kroll 2 este acum la Procuratura Anticorupție și a fost recepționat de către fostul șef al instituției, Viorel Morari de la guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Precizările au fost făcute în fața presei după ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor.

„Acest raport conține clauze foarte importantă despre care a fost informat conducerea statului, cu remiterea copiilor acestei clauze. La inițiativa procurorilor, BNM a inițiat o procedură de revizuire a clauzelor cu entitatea Kroll. Acum așteptăm poziția oficială a acestei entități, Kroll, după care posibil va fi dat în gestiunea Consiliului Suprem de Securitate, care l-a solicitat și Comisiei parlamentare. Deocamdată, avem două solicitări de a da acest raport”, a declarat Harunjen.

Menționăm că președintele Comisiei speciale de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari a declarat că a avut loc o întâlnire cu reprezentanții companiei Kroll care le-au prezentat raportul privind investigarea „furtului miliardului”, însă fără lista beneficiarilor. Comisia, care se întrunește la această oră, va decide dacă va publica acest raport după ce Kroll a recomandat ca să nu fie făcut acest lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău