Editura Casa Radio la Bookfest 2018: povestea cuvintelor eliberate radiofonic

  • 24 Mai 2018 16:34
Editura Casa Radio la Bookfest 2018: povestea cuvintelor eliberate radiofonic

Peste 140 de titluri vor fi prezente la standul Editurii Casa Radio, la cea de-a XIII-a ediție a Salonului internațional de carte Bookfest 2018, ce va avea loc între 30 mai și 3 iunie la București (Romexpo, Pavilionul B2).

Și când rostim cuvântul “titluri” nu ne referim niciodată la cărți în accepțiunea clasică: ne gândim automat la cărți sonore, cărți cu CD, cărți cu ilustrații sau în benzi desenate, cărți-obiect care consemnează întâlnirea a cel puțin trei voci – cea a autorului, cea a interpretului (fie el chiar autorul sau actorul), cea a artistului vizual.

Odată deschis un audiobook de la Editura Casa Radio, spectacolul poate să înceapă. Cu ajutorul Editurii Casa Radio, înregistrările de arhivă aflate în fonoteca radio se activează pentru un public contemporan, la fiecare nouă ascultare. Așadar, la Bookfest vă propunem o întâlnire cu fonoteca în mișcare. Patrimoniul radiofonic vine pentru câteva zile în întâmpinarea publicului. Nu ratați această întâlnire a cuvintelor eliberate!
Făt-Frumos din lacrimă de Mihai Eminescu, Realitatea iluziei de și cu Henriette Yvonne Stahl, Este liberă floarea? de și cu Ana Blandiana, Dans cu Nina Cassian, Caragiale revizitat creativ de inimitabilul Șerban Foarță, G. Topîrceanu și George Coșbuc în interpretări istorice, rostiri unice ale poeților, povești pentru copii în lectura unui Octavian Cotescu sau Alexandrina Halic, lecturi pe întuneric, teatru radiofonic și sunete inventate în studioul de înregistrări, lecturi-manifest, cu forța unei epoci, lecturi interzise ori cenzurate: istoria culturală a unul secol întreg, istoria Radio România în 90 de ani, în paginile Editurii Casa Radio. Pe 1 noiembrie Radio România împlinește 90 de ani și ne pregătim din timp pentru acest eveniment.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău