Ecuador: Poliția a confiscat o tonă de cocaină având ca destinație Bulgaria

  • 03 Octombrie 2021 10:09
Ecuador: Poliția a confiscat o tonă de cocaină având ca destinație Bulgaria

Poliția ecuadoriană a informat sâmbătă că a confiscat o tonă de cocaină în timpul unui raid desfășurat în provincia Guayas, situată în sud-estul țării andine, transmite EFE, scrie AGERPRES.

Pe contul său de Twitter, poliția a anunțat că în Guayaquil (capitala provinciei Guayas) "a fost confiscată O TONĂ de cocaină, având ca destinație Bulgaria".

La rândul său, un coordonator antinarcotice, Manuel Gomez, a afirmat într-o conferință de presă că în cadrul operațiunii, botezată Matrix, s-a confiscat o tonă dintr-o substanță ascunsă într-un container în portul Guayaquil.

Un câine al poliției a dat alarma cu privire la prezența substanței care, la testul efectuat la fața locului "s-a dovedit a fi cocaină", a spus oficialul ecuadorian, care a adăugat că, în urma acestei operațiuni, au fost retrase de pe piață 9,4 milioane de doze.

Pe de altă parte, același oficial a comentat că o altă operațiune denumită "Jupiter", a poliției locale, "în coordonare cu angajați ai Gărzilor de Coastă ale SUA, cu forțele navale din Ecuador și cu poliția din Columbia", a permis identificarea și localizarea unei ambarcațiuni care era folosită "pentru transportul drogurilor pe cale maritimă".

În această operațiune au fost reținuți doi cetățeni ecuadorieni, doi columbieni și un mexican, "care sunt presupușii responsabili ai transportului a aproximativ o tonă și jumătate de cocaină", a spus Gomez, care a anunțat că atât indivizii reținuți, cât și probele prelevate "sunt transferate în Statele Unite".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău