Echipele multidisciplinare din 4 localități vor fi sprijinite în activitățile de prevenire a dificultăților familiilor cu copii

  • 06 Iunie 20:47
Echipele multidisciplinare din 4 localități vor fi sprijinite în activitățile de prevenire a dificultăților familiilor cu copii

15 profesioniști din structurile responsabile de protecția copilului și familiei din raioanele Criuleni, Dubăsari, Ialoveni și Strășeni, arondate la Agenția Teritorială de Asistență Socială (ATAS) - Centru, vor deveni formatori naționali pentru pilotarea în 4 localități, din raioanele menționate, a unui model eficientizat al Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii (SSF), componenta primară (SFFP).

Aceștia vor instrui, la rândul lor, echipele locale multidisciplinare din localitățile-pilot. Formarea de formatori și pilotarea va fi realizată de A.O. „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC) în cadrul Inițiativei Globale „Changing The Way We Care” (CTWWC).

Potrivit Nataliei Semeniuc, coordonator proiect, „Parteneriate pentru fiecare copil”, programul de instruire a formatorilor include aspecte ce țin de consolidarea competențelor profesionale privind cunoașterea cadrului normativ a Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii, înțelegerea domeniilor de bunăstare a copiilor și a factorilor protectori ai familiei, a responsabilităților care le au alți specialiști din comunitate în prevenirea intrării în dificultate a familiilor cu copii, conștientizarea importanței mobilizării comunitare și modele de aplicare, etc.

Scopul pilotării este de a consolida serviciul sprijin familial la nivel de prevenire primară, pentru asigurarea bunăstării copiilor, stabilității familiilor și reducerea dependenței acestora de suport/intervenții specializate. Procesul de pilotare a fost conceptualizat în baza evidențelor colectate ca urmare a unei analize naționale a programelor/activităților existente de sprijin și consolidare a familiei, care a fost realizată în perioada martie-aprilie curent. Cercetarea a implicat autorități publice locale /APL/, asistenți sociali comunitari /ASC/, specialiști din asistență socială, medicină, educație, ordine publică, sectorul asociativ, religie și beneficiari ai SSF primar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău