Echipe de medici vor merge în școlile din capitală pentru a vaccina profesorii

  • 03 Septembrie 2021 15:10
Echipe de medici vor merge în școlile din capitală pentru a vaccina profesorii

Echipe de medici vor merge prin instituțiile educaționale din municipiul Chișinău pentru a comunica cu profesorii și personalul auxiliar și pentru a le oferi posibilitatea să se vaccineze chiar la locul de muncă. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, transmite IPN.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, astăzi deja circa 80% din cadrele didactice din școlile din Chișinău sunt vaccinate. Urmează să se discute insistent despre această oportunitate cu celelalte 20%. Potrivit lui, cei care presupun că au contraindicații, la fel, vor discuta medicii, iar în acest sens vor fi create comisii speciale.

La prima etapă, Primăria va oferi surse financiare pentru testarea angajaților din școli la necesitate. La fel, în cadrul comisiei a fost discutată posibilitatea de a primi donații de teste pentru această categorie, din ajutoare oferite de Guvernul României, de parteneri sau agenți economici. „Nu există temei legal, conform codului muncii, pentru a sancționa într-o formă sau alta angajații care nu se vaccinează sau nu prezintă un test”, a mai scris Ion Ceban pe Facebook.

Legat de alt aspect, Comisia a constatat că nu ține de competența legală a Primăriei să interzică organizarea evenimentelor pe teritoriul municipiului Chișinău. Or, nu este declarată stare excepțională, când s-ar putea lua această decizie. Respectiv, interzicerea evenimentelor nu ține de competența Primăriei, dar nici de a CESP Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău