Echipament de protecție pentru zeci de organizații ale societății civile

  • 08 Octombrie 2020 16:16
Echipament de protecție pentru zeci de organizații ale societății civile

53 de organizații ale societății civile (OSC) care prestează servicii medico-sociale au primit echipament individual de protecție, datorită unui proiect finanțat de Fundația Soros Moldova și implementat de Keystone Moldova. Astfel, au fost procurate și distribuite:  dezinfectant pentru mâini (1.742 sticle), măști medicinale (54.250 buc.), mănuși (29.000 buc.) și respiratoare (1.938 buc.). Echipamentul procurat va asigura protecția a circa 700 de persoane implicate în prestarea serviciilor sociale și monitorizarea respectării drepturilor persoanelor din grupuri vulnerabile.

„Fundația Soros Moldova de mulți ani susține inițiativele societății civile în țara noastră. După ce noul coronavirus a apărut în Moldova, noi am alocat fonduri pentru asigurarea cu echipamente individuale de protecție a celor care au cea mai mare nevoie, inclusiv organizațiile care prestează serviciile medico-sociale. Sute de mii de măști, mănuși și respiratoare, începând cu luna mai, sunt distribuite partenerilor noștri, care se expun riscului în fiecare zi. Suntem bucuroși că încă 53 de organizații primesc echipamente de protecție, ceea ce înseamnă că vor  asigura oferirea neîntreruptă a serviciilor atât de necesare, protejând atât sănătatea și viața proprie cât și a celor din jur”, a menționat Vitalie Slobozian, coordonator de programe, Fundația Soros Moldova.

În condiții de pandemie și stare de urgență, angajații OSC-urilor lucrează direct cu persoane din grupuri vulnerabile, inclusiv în instituții rezidențiale și medicale. Majoritatea OSC-urilor nu dispun de resurse financiare suplimentare, necesare pentru a se asigura cu materiale de protecție.

„Pentru Keystone Moldova acest proiect constituie un act de solidaritate cu  colegii din societatea civilă, care indiferent de dificultăți își continuă activitatea. Resursele umane ale OSC-lor sunt cea mai mare valoare în toate timpurile. Din resursele proiectului asigurăm măsuri de protecție individuală atât pentru angajații noștri, cât și pentru alte organizații care activează în diferite regiuni ale țării” – a menționat Ludmila Malcoci, directorul executiv Keystone Moldova.    

Printre OSC-urile care se bucură de suport se numără organizații care prestează sau dezvoltă servicii pentru persoanele cu dizabilități și copii în situație de risc: 30 de OSC-uri beneficiare de granturi în cadrul proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”; 10 OSC-uri membre ai Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități; 12 organizații care fac parte  din Alianța ONG-lor Active în domeniul Protecției Copilului și Familiei. Totodată, li s-a oferit echipament de protecție și angajaților Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova, pentru activități de evaluare și monitorizare a respectării drepturilor omului în instituțiile publice pe timp de pandemie.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Suport pentru procurarea echipamentelor de protecție individuală necesare angajaților organizațiilor societății civile”, finanțat de Fundația Soros Moldova și implementat de Keystone Moldova. Proiectul are drept scop procurarea materialelor de protecție individuale angajaților organizațiilor societății civile pentru asigurarea accesului persoanelor vulnerabile la serviciile necesare. Bugetul total al proiectului este 20.980 USD.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău