Echipament avansat pentru Serviciul Vamal care va permite gestionarea eficientă a fluxului de mărfuri și persoane, oferit de Uniunea Europeană

  • 15 Martie 17:35
Echipament avansat pentru Serviciul Vamal care va permite gestionarea eficientă a fluxului de mărfuri și persoane, oferit de Uniunea Europeană

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a primit de la Uniunea Europeană o gamă largă de echipamente și servicii IT pentru o gestionare eficientă a circulației transfrontaliere de mărfuri și persoane în și din țară, asigurând în același timp demnitatea și bunăstarea migranților. Acest sprijin a fost oferit în cadrul a două proiecte finanțate de Uniunea Europeană: „EU-IOM Sprijinirea protecției, tranzitului, întoarcerii voluntare și informate și a reintegrării cetățenilor din Parteneriatul Estic și a resortisanților țărilor terțe afectați de conflictul din Ucraina”, și „EU 4 Border Security”, ambele implementate de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) în Moldova.

Echipamentele și serviciile donate includ modernizarea sistemului informațional central al Serviciului Vamal. De asemenea, au fost instalate camere de supraveghere video și software-ul aferent, pentru a asigura funcționalitatea televiziunii cu circuit închis și a recunoașterii automate a plăcuțelor de înmatriculare în noul sistem informațional Frontiera.

Totodată, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, Serviciul Vamal a fost dotat cu zece autoturisme pentru a asigura o reacție operativă și mobilă în situații de urgență. De asemenea, au fost furnizate camere de supraveghere, servere și echipamente IT, ecrane LED exterioare modulare pentru punctul de trecere a frontierei Sculeni, recent renovat.

Ceremonia de predare-primire a avut loc la sediul Serviciului Vamal, în prezența dlui Igor Talmazan, directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, a dlui Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, și a dlui Lars Johan Lönnback, șeful misiunii OIM Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău