Echipa jurnaliștilor sportivi din Moldova a câștigat turneul internațional de fotbal din Armenia

  • 24 Octombrie 2023 08:56
Echipa jurnaliștilor sportivi din Moldova a câștigat turneul internațional de fotbal din Armenia

Echipa Asociației Presei Sportive din Republica Moldova (APSM) a ocupat primul loc la turneul internațional de fotbal pentru jurnaliști care s-a desfășurat în Syunik (Armenia). Cronicarii moldoveni, printre care și reprezentantul Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES, au acumulat 19 puncte, ceea ce le-a permis să intre în posesia trofeului, transmite MOLDPRES.

În cadrul întrecerilor care s-au desfășurat în Syiunik au concurat echipele naționale ce au reprezentat șapte țări. “Formația jurnaliștilor sportivi din Moldova a evoluat în premieră în această țară caucaziană. După o remiză 0:0 contra echipei Capan (Armenia) la debutul competiției, echipa Moldovei în continuare a reușit șase victorii consecutive (Egipt – 4:1, Germania – 9:0, Lituania – 2:0,  România – 3:0, Erevan (Armenia) – 4:1, Georgia – 10:1), adjudecându-și un nou titlu. Astfel, formația noastră a avut încă o dată ocazia să-și etaleze măiestria, cum a mai făcut-o de nenumărate ori pe parcursul ultimilor ani, precum și în 2023, când a câștigat în stil magistral competițiile pentru cronicarii sportivi ce au avut loc la Chișinău și Pazardjik (Bulgaria)”, potrivit ASPM.

„Mă bucur foarte mult că echipa noastră a câștigat acest turneu. Mersi partenerilor, în primul rând, Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), dar și companiei FlyOne Armenia, care a efectuat zborul echipei din Moldova la Erevan. Împreună reușim lucruri frumoase, menite să contribuie la crearea unei imagini pozitive a Republicii Moldova pe arena internațională”, a declarat Eduard Ciobanu, președintele APSM.

Naționala Moldovei a fost reprezentată de jurnaliștii Oleg Bilsagaev (fotoreporter), Alexandru Fosa (Jurnal TV), Veaceslav Burghelea (RTR Moldova), Alexandru Rusu (AO Media Sport), Ion Fuștei ((Prime TV), Nicolai Iurcovschii (AIS Moldpres), Sergiu Carauș (atașat de presă FSNM), Radu Pegza (revista Sport în Moldova), Serghei Ursul (socca.md), și de șeful delegației Eduard Ciobanu, președintele APSM.

„A fost o experiență extraordinară de a comunica prin intermediul sportului cu colegi din diferite țări. Sportul unește și ne face mai puternici, iar bucuria a fost dublă pentru că ne-am întors acasă cu victorie”, afirmă colegul nostru Nicolai Iurcovschii.

Asociația Presei Sportive din Moldova are peste 50 de membri, jurnaliști sportivi din toate regiunile țării și face parte din Asociația Internațională a Presei Sportive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău