Echipa de medici români trimisă în Slovacia, apreciată de Comisia Europeană: ”Când vecinii au nevoie de ajutor, punem în practică solidaritatea europeană”

  • 01 Martie 2021 10:58
Echipa de medici români trimisă în Slovacia, apreciată de Comisia Europeană: ”Când vecinii au nevoie de ajutor, punem în practică solidaritatea europeană”

Echipa de medici români trimisă în Slovacia, apreciată de Comisia Europeană într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Executivului.

„Când vecinii au nevoie de ajutor, punem în aplicare solidaritatea europeană. În urma unei cereri primite prin Mecanismul de protecție civilă al UE, România a trimis o echipă medicală pentru a sprijini tratamentul pacienților cu COVID-19 din Slovacia”, se arată în postarea Executivului, notează Calea Europeană.

 

 

O echipă compusă din cinci medici și nouă asistenți medicali ajută autoritățile medicale de la Bratislava. 

“România răspunde solicitării de asistență internațională lansată de autoritățile din Slovacia. Acest răspuns exprimă soluția concretă a solidarității Uniunii Europene față de statele membre. Autoritățile medicale din Slovacia au acum mai mult ca niciodată nevoie de ajutor, iar mesajul nostru este unul simplu – ” personalul medical din Slovacia nu trebuie să fie singur în această luptă neechilibrată cu acest inamic invizibil; Nu sunteți singuri”, a precizat comunicatul Executivului.

În contextul susținerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă – solicitare primită de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) – Guvernul României dorește să sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie și terapie intensivă, a adăugat sursa citată.

Astfel, precizează Guvernul, o echipă compusă din 5 medici și 9 asistenți medicali formată prin grija Departamentului pentru Situații de Urgență este pregătită să ajute autoritățile medicale de la Bratislava. Echipa este însoțită și de doi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Misiunea este prevăzută să dureze 21 de zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău