ECDC: Numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus în Europa a revenit la nivelul lunii martie

  • 02 Septembrie 2020 20:00
ECDC: Numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus în Europa a revenit la nivelul lunii martie

Numărul de infectări cu noul coronavirus a revenit în Europa la nivelurile consemnate în luna martie, când pandemia și-a început faza de apogeu pe continent, a declarat miercuri directoarea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), potrivit căreia redeschiderea școlilor nu va implica totuși în mod necesar noi riscuri, scrie Agerpres.

'Virusul nu a dormit peste vară. Nu și-a luat vacanță', a spus Andrea Ammon, în cursul unei audieri în Parlamentul European.

Ea a precizat că media acestei săptâmâni în Europa a fost de 46 de cazuri noi de coronavirus la 100.000 de locuitori. 'Aproape am revenit la cifrele pe care le-am văzut în martie', a spus Ammon.

Conform datelor ECDC, în martie numărul de noi infectări a crescut constant până la în jur de 40 la 100.000 de locuitori la sfârșitul lunii, ajungând apoi la circa 70 la 100.000 de locuitori la finele lui aprilie.

Creșterea actuală a numărului de cazuri este datorată în parte numărului mai mare de teste.

Totodată, cazurile noi sunt în mare parte ale unor persoane mai tinere, un tipar nou care a rezultat în stabilizarea numărului de spitalizări, dat fiind că boala este mai gravă pentru vârstnici, care au fost loviți puternic în martie și aprilie, a mai indicat Andrea Ammon.

Ea a precizat totuși că numărul de spitalizări este acum din nou în creștere, ceea ce indică noi cazuri de infectare inclusiv în rândul vârstnicilor.

Datele - referitoare la cele 27 state UE, plus Marea Britanie, Norvegia, Islanda și Liechtenstein - au variat considerabil de la țară la alta, de la 2 la 176 de cazuri la 100.000 de locuitori, a mai afirmat Ammon, fără a preciza situația pe țări.

Ea a apreciat că redeschiderea școlilor în septembrie nu prezintă în mod necesar un risc mai mare de transmitere a virusului, luând în considerare că țări care le-au redeschis și în primăvară nu au înregistrat o explozie a numărului de infectări.

Cu toate acestea, este esențială introducerea câtorva măsuri de prevenție, printre care distanțarea socială și spălarea frecventă a mâinilor, a subliniat directoarea ECDC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău