Ebola a reapărut în Africa. Trei noi cazuri au fost confirmate

  • 07 August 2018 18:51
Ebola a reapărut în Africa. Trei noi cazuri au fost confirmate

Ministerul Sănătății din Republica Democratică Congo a anunțat că trei noi cazuri de infectare cu virusul Ebola au fost confirmate în regiunea Kivu de Nord, țara confruntându-se cu cea de-a zecea epidemie de Ebola de la descoperirea virusului și până în prezent, informează Associated Press.

Ministrul Sănătății Oly Ilunga Kalenga a anunțat printr-un comunicat faptul că cel puțin patru decese provocate de virus au fost deja confirmate, 16 noi cazuri de infectare cu febră hemoragică au fost identificate, iar alte 27 de cazuri probabile și 31 de persoane suspecte sunt în curs de investigație.

Acesta confirmă că un lot de vaccinuri a ajuns în Beni, principalul oraș din regiune, iar vaccinarea ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul acestei săptămâni. Ministerul a transmis că 12 echipe de medici vor fi deplasate în provincie.

Experții în sănătate au identificat cel puțin 966 de cazuri care se află acum sub supraveghere.

Virusul Ebola se crede că este transportat pe distanțe lungi de către lilieci și poate fi întâlnit în carnea vândută în piețe, care ulterior este consumată. Odată prezent în oameni, virusul cauzează febră hemoragică, vomă și diaree și intră în contact direct cu fluidele din corp. Peste 11.300 de persoane au murit din cauza epidemiei între 2013 și 2016.

Aceasta este cea mai mare și împădurită țară din Africa Centrală, aceasta fiind cea de-a zecea epidemie de Ebola din 1976, când virusul a fost descoperit lângă râul Congo, în nordul țării. Aceasta reprezintă țara cu cele mai multe epidemii, de două ori mai mult decât în oricare altă țară.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău