După refuzul de săptămâna trecută, CEC a aprobat înregistrarea candidaților Partidului Șor pentru circumscripția națională

  • 09 Ianuarie 2019 14:35
După refuzul de săptămâna trecută, CEC a aprobat înregistrarea candidaților Partidului Șor pentru circumscripția națională

Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi, 9 ianuarie, înregistrarea candidaților Partidului Șor pentru circumscripția națională, la alegerile parlamentare din 24 februarie.

În timpul ședinței CEC, mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului Șor au protestat în fața instituției, cerând înregistrarea listei de candidați ai formațiunii.

CEC a refuzat săptămâna trecută să aprobe înregistrarea Partidului Șor în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 2019, din cauza că au fost depistate unele neconformități în actele prezentate de reprezentanții formațiunii. Formațiunea a comentat decizia CEC drept una politică și nemotivată.

Astfel, Partidul Șor va fi al cincilea în buletinul de vot. Anterior CEC a înregistrat în circumscripția națională patru formațiuni. Primul în buletinul de vot va fi Partidul Democrat, urmate de Blocul Acum DA PAS, Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor.

Tot astăzi, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 9 candidați ai Partidului Comuniștilor pentru circumscripția națională, a căror înregistrare a fost respinsă anterior pe motiv că nu prezentaseră certificatele de integritate.

Campania electorală pentru toți concurenții înscriși pentru alegerile parlamentare va începe la 25 ianuarie.

De asemenea, două partide – PDM și PCRM – au fost înregistrate în calitate de participanți la referendumul consultativ care va avea loc pe 24 februarie odată cu alegerile parlamentare. Conform, Codului electoral, campania electorală pentru participanții la referendum începe din momentul înregistrării.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău