După rachete, Erdogan cumpără și avioane de la ruși

  • 28 August 2019 13:55
După rachete, Erdogan cumpără și avioane de la ruși

Rusia și Turcia discută cu privire la posibilitatea livrărilor noului avion de luptă invizibil Suhoi Su-57 și de avioane Su-35 către Ankara, informează miercuri agenția de presă RIA Novosti, citând un responsabil rus, potrivit Reuters, citat de Agerpres și digi24.

Rusia a început să livreze Turciei anul acesta sisteme de rachete S-400, ceea ce a tensionat relațiile dintre Ankara și aliații săi din NATO și a constrâns Washingtonul să excludă Turcia din programul său de avioane invizibile F-35, a căror achiziționare era dorită de partea turcă.

Șeful Serviciului de cooperare tehnico-militar al Rusiei, Dmitri Șugaev, a declarat că intenționează să discute despre furnizarea în continuare a sistemului antirachetă S-400 cu un coleg turc mai târziu miercuri, precum și „eventuale livrări de avioane Su-35 sau Su-57”.

Referitor la livrările de avioane, Dmitri Șugaev a spus că partea turcă a manifestat mult interes, dar că „este prea devreme să vorbim despre aceasta, sunt necesare negocieri contractuale, nu a existat încă o cerere, trebuie să aibă loc consultări”.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marți că Turcia dorește să continue cooperarea în domeniul industriei de apărare cu Rusia, inclusiv cu privire la avioanele de luptă, în urma discuțiilor purtate la Moscova cu omologul său rus Vladimir Putin.

sursa: digi24

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău