După o întârziere de nouă ani, aeroportul internațional din Berlin se va deschide în luna octombrie 2020

  • 29 Noiembrie 2019 18:47
După o întârziere de nouă ani, aeroportul internațional din Berlin se va deschide în luna octombrie 2020

Noul aeroport internațional din Berlin (Berlin Brandenburg Airport -BER) va fi inaugurat în data de 31 octombrie 2020, au anunțat vineri responsabilii companiei care deține aeroportul BER, informează AFP, preluat de Agerpres.

Președintele societății care deține aeroportul BER, Engelbert Luetke Daldrup, a dezvăluit această dată la o reuniune a consiliului de supervizare, a precizat compania Flughafen Berlin Brandenburg (FBB) într-un mesaj publicat pe contul de Twitter. O conferință de presă urmează să fie organizată în cursul după-amiezii.

Destinat să înlocuiască aeroporturile existente - Tegel din vestul Berlinului și Schönefeld din est - Aeroportul Internațional Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) trebuia să fie inaugurat festiv la 3 iunie 2012. În pofida reputației Germaniei de lider mondial în domeniul ingineriei, acest proiect, a cărui construcție a început în 2006, a suferit din cauza unor probleme tehnice care au amânat inaugurarea sa.

Odată cu amânarea repetată a datei de inaugurare și cu prelungirea lucrărilor de construcții au crescut și costurile proiectului. Dacă inițial aceste costuri au fost evaluate la 1,7 miliarde euro, până acum aceste costuri s-au triplat.

Analiștii avertizează că există riscul ca încă de la inaugurare BER să fie prea mic pentru a face față numărului de pasageri, având în vedere creșterea explozivă a numărului de turiști. Aeroporturile Tegel și Schoenefeld au deservit 33 milioane de pasageri, iar noul aeroport este prevăzut să aibă o capacitate inițială de 27 milioane de pasageri, capacitate care poate fi extinsă până la 45 milioane de pasageri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău