După Moscova, Vadim Krasnoselski propune deschiderea unor reprezentanțe „oficiale” ale Transnistriei la Bruxelles și Kiev

  • 11 Februarie 16:01
După Moscova, Vadim Krasnoselski propune deschiderea unor reprezentanțe „oficiale” ale Transnistriei la Bruxelles și Kiev

Liderul nerecunoscut al regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, a amintit despre deschiderea reprezentanței „oficiale” a Transnistriei la Moscova și a declarat că oficii similare trebuie să apară și în capitalele Ucrainei și Uniunii Europene - Kiev și, respectiv, Bruxelles.

„Este foarte important ca cetățenii Transnistriei, care locuiesc în Rusia, să se poată adresa pentru a semnala problemele pe care le au. (...) De asemenea, avem ca obiectiv dezvoltarea unor relații bune de vecinătate în domeniile cultural-umanitar și economic-comercial cu Ucraina și Uniunea Europeană. De aceea, este corect ca să stabilim ca ministerul de externe să aibă responsabilitatea să deschidă reprezentanțe atât la Kiev, cât și la Bruxelles”, a menționat Krasnoselski, potrivit novostipmr.com.

Șeful administrației separatiste a mai declarat că el este pentru unitatea R.Moldovei, dar fără Transnistria. „Amintesc că pe harta istorică a R. Moldova dăruită de Vladimir Putin lui Igor Dodon, Moldova era prezentată fără Transnistria. Eu sunt solidar cu această poziție și consider că dacă Moldova își va restabili hotarele sale istorice, atunci va fi fără Transnistria”, a mai spus Vadim Krasnoselski. 

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a solicitat, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, clarificarea statutului fundaţiei pentru dezvoltarea relaţiilor sociale şi culturale "Transnistria".

Chișinăul a făcut referire la mai multe declarații ale liderilor de la Tiraspol, care îi oferă noii structuri statut de „reprezentanţă diplomatică”, dar și la titulatura de „reprezentanţă oficială” care e trecută pe frontispiciul organizaţiei.

Într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe atrage atenţia asupra faptului că statutul de „reprezentanţă oficială” are semnificaţie definitorie pentru contextul relaţiilor diplomatice, în aşa fel fiind adus un prejudiciu relaţiilor bilaterale moldo-ruse. Astfel de acţiuni subminează suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, iar MAEIE aminteşte că în favoarea respectării principiilor amintite mai sus, conducerea Federaţiei Ruse s-a pronunţat deschis şi univoc în repetate rânduri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
20,13 °C
cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,6 m/s
Sun
26 °C
Mon
24 °C
Tue
23 °C
Wed
23 °C
Thu
22 °C

Curs oficial BNM 25 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău