După Moscova, Vadim Krasnoselski propune deschiderea unor reprezentanțe „oficiale” ale Transnistriei la Bruxelles și Kiev

  • 11 Februarie 2019 16:01
După Moscova, Vadim Krasnoselski propune deschiderea unor reprezentanțe „oficiale” ale Transnistriei la Bruxelles și Kiev

Liderul nerecunoscut al regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, a amintit despre deschiderea reprezentanței „oficiale” a Transnistriei la Moscova și a declarat că oficii similare trebuie să apară și în capitalele Ucrainei și Uniunii Europene - Kiev și, respectiv, Bruxelles.

„Este foarte important ca cetățenii Transnistriei, care locuiesc în Rusia, să se poată adresa pentru a semnala problemele pe care le au. (...) De asemenea, avem ca obiectiv dezvoltarea unor relații bune de vecinătate în domeniile cultural-umanitar și economic-comercial cu Ucraina și Uniunea Europeană. De aceea, este corect ca să stabilim ca ministerul de externe să aibă responsabilitatea să deschidă reprezentanțe atât la Kiev, cât și la Bruxelles”, a menționat Krasnoselski, potrivit novostipmr.com.

Șeful administrației separatiste a mai declarat că el este pentru unitatea R.Moldovei, dar fără Transnistria. „Amintesc că pe harta istorică a R. Moldova dăruită de Vladimir Putin lui Igor Dodon, Moldova era prezentată fără Transnistria. Eu sunt solidar cu această poziție și consider că dacă Moldova își va restabili hotarele sale istorice, atunci va fi fără Transnistria”, a mai spus Vadim Krasnoselski. 

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a solicitat, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, clarificarea statutului fundației pentru dezvoltarea relațiilor sociale și culturale "Transnistria".

Chișinăul a făcut referire la mai multe declarații ale liderilor de la Tiraspol, care îi oferă noii structuri statut de „reprezentanță diplomatică”, dar și la titulatura de „reprezentanță oficială” care e trecută pe frontispiciul organizației.

Într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe atrage atenția asupra faptului că statutul de „reprezentanță oficială” are semnificație definitorie pentru contextul relațiilor diplomatice, în așa fel fiind adus un prejudiciu relațiilor bilaterale moldo-ruse. Astfel de acțiuni subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, iar MAEIE amintește că în favoarea respectării principiilor amintite mai sus, conducerea Federației Ruse s-a pronunțat deschis și univoc în repetate rânduri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău