După incendiul de luni de pe un vas pentru scufundări din California au fost găsiți 33 de morți

  • 05 Septembrie 2019 12:35
După incendiul de luni de pe un vas pentru scufundări din California au fost găsiți 33 de morți

Paza de Coastă din California a găsit 33 de morți după incendiul produs luni pe un vas turistic pentru scafandri în largul insulei Santa Cruz, transmite Reuters. O persoană este în continuare dată dispărută în urma incidentului.

La bord se aflau 39 de oameni, pentru un voiaj de trei zile, cu program de scufundări. Când a izbucnit incendiul, cinci membri ai echipajului au sărit peste bord și au supraviețuit. Un coleg de-al lor și pasagerii dormeau sub punte și probabil nu au reușit să iasă din cauza flăcărilor.

Până marți, fuseseră găsiți 20 de morți - 11 femei și nouă bărbați. Miercuri, au fost recuperate încă 13 trupuri neînsuflețite.

La căutări au participat peste 30 de scafandri în ultimele zile. Miercuri dimineața, ultima victimă era căutată de 12 scafandri de la FBI (Biroul Federal de Investigații al SUA).

Vasul Conception s-a scufundat după incendiu la o adâncime de 20-22 de metri. Scafandrii înregistrează și imagini ale epavei, înainte de a fi adusă la suprafață și examinată.

O reprezentantă a National Transportation Safety Board (NTSB, consiliul SUA pentru siguranța transporturilor) a declarat că ancheta va fi detaliată și va dura mult. Până acum au fost interogați patru membri ai echipajului vasului și proprietarul companiei Truth Aquatics, organizatoarea voiajelor. Vor urma alți angajați și cei care au intervenit primii, precum și proprietarii unui vas de pescuit, Grape Escape, implicat în salvarea supraviețuitorilor de pe Conception.

Din echipa de 16 anchetatori fac parte specialiști în inginerie, operațiuni, supraviețuire și prevenirea incendiilor. Un raport preliminar al NTSB ar putea fi publicat la 10 zile după incident, însă pentru raportul final poate fi nevoie de doi ani.

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău