După Facebook și WhatsApp, și Youtube anunță că interzice conturile operate de talibani

  • 18 August 2021 09:04
După Facebook și WhatsApp, și Youtube anunță că interzice conturile operate de talibani

YouTube, divizie a grupului Alphabet, a anunțat marți că interzice conturile deținute sau operate de talibani, companiile americane din sectorul mediei sociale încercând să își clarifice regulile în privința grupării care a preluat puterea în Afganistan, transmite Reuters, preluată de News.ro.

 După ce forțele conduse de SUA și-au retras cea mai mare parte a trupelor rămase în Afganistan luna trecută, campania talibanilor s-a accelerat pe măsură ce apărarea armatei afgane s-a redus, notează sursa citată
 
Insurgenții talibani au intrat duminică în capitala Kabul. Întoarcerea lor a stârnit temeri privind reprimarea libertății de exprimare și a drepturilor omului, în special a drepturilor femeilor, și îngrijorarea că țara ar putea deveni din nou un punct fierbinte pentru terorismul global.
 
Financial Times a relatat că serviciul de mesagerie WhatsApp al Facebook a închis o linie de asistență pentru reclamații înființată de talibani, după ce a preluat controlul asupra Kabulului.
 
Un purtător de cuvânt al WhatsApp a refuzat să comenteze acțiunea, dar a declarat că serviciul este obligat să interzică conturile care par să se prezinte ca fiind conturi oficiale ale talibanilor, ca parte a legilor privind sancțiunile SUA.
 
Numărul destinat plângerilor, care era o linie telefonică de urgență pentru ca civilii să raporteze violența, jafurile sau alte probleme, a fost blocat de Facebook marți, împreună cu alte canale oficiale talibane, se arată în raport.
 
Facebook a anunțat luni că desemnează talibanii ca fiind un grup terorist și că îi interzice și conținutul care îl susține de pe platformele sale.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău