După evenimentele din Ucraina, întrebarea: vine sau nu rândul nostru? (Ziarul Național)

  • 26 Februarie 2014 09:57
După evenimentele din Ucraina, întrebarea: vine sau nu rândul nostru? (Ziarul Național)

REVISTA PRESEI DIN 26 FEBRUARIE

După evenimentele din Ucraina, întrebarea: vine sau nu rândul nostru? devine una retorică, scrie Victor Ciobanu în Ziarul Național. Și tot el afirmă - Vine. Cu siguranță. Potrivit autorului, dacă vrem să evităm Maidanul nostru, unica soluție este ca la viitoarele alegeri să câștige cei care vor continua cursul spre UE. Și aici nu este loc de ambiții mărunte și provinciale, subliniază publicistul.

Timpul publică mărturiile unei jurnaliste din mijlocul Maidanului. Aceasta scrie că și-a petrecut toate nopțile în centrul Kievului, unde aproximativ 100 de persoane au fost ucise, majoritatea murind de la pierderi de sânge și răni. Medicii nu au reușit să ofere asistența necesară pentru răniți, întrucât și aceștia au fost împușcați de lunetiști. Jurnaliștii din Vest cred că ucrainenii mor pentru Uniunea Europeană. Nu-i adevărat! scrie jurnalista de la Kiev. Noi murim în mijlocul unui stat european pentru libertatea și independența Ucrainei, scrie jurnalista Tatiana Dolghier, din Ucraina.

Timpul mai scrie ca Rusia ar fi mobilizat nave și trupe speciale pentru o posibilă intervenție militară în Crimeea. Conform site-ului britanic IBTimes, alte patru nave militare ruse transportând trupe speciale au plecat din portul rus Anapa și se îndreaptă spre Sevastopol. Informațiile au fost confirmate de Oleh Tiahnibok, liderul formațiunii naționaliste ucrainene Svoboda.

Adevărul scrie despre disputele aprinse pe legea tutunului. În timp ce autoritățile din Sănătate susțin proiectul de lege, argumentând cu numărul mare de efecte nocive, producătorii și importatorii de tutun se bat pentru păstrarea tuturor țigărilor pe rafturi, atrage atentia Adevărul. Cele mai dezbătute modificări din proiectul de lege, care a fost aprobat de Guvern la mijlocul lui decembrie, constau în amplasarea pictogramelor pe pachetele de țigări, scoaterea de pe rafturile magazinelor și ale chioșcurilor a produselor de tutun, excluderea parteneriatelor sociale și comerciale de orice fel cu importatorii și producătorii de tutun, și interzicerea subvenționării acestei industrii. 80.000 de moldoveni mor, anual, din cauza bolilor generate de consumul de tutun, potrivit Ministerului Sănătății.

Proiectul de fuzionare a celor două CET-uri din Chișinău cu Termocom este iarăși în impas, după ce un judecător a emis o decizie de suspendare a procesului, anunta Adevarul. Autoritățile vor să renunțe la comasare și să lichideze furnizorul de agent termic. Dacă se va merge pe această cale, cel mai mult va avea de pierdut administrația Capitalei, care, astfel, nu va mai avea nicio posibilitate de a influența sectorul termoenergetic, spun expertii.

In Adevarul mai cititi astazi povestea unei tinere din Finlanda stabilită la Bruxelles, care de aproape zece ani ajută copiii și bătrânii din Republica Moldova cu bani adunați de la colegi și prieteni. Pe viitor, speră să înființeze și un ONG.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
11
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău