După eșecul vizibil de la Hanoi, Trump asigură că relațiile cu Kim Jong Un sunt "foarte bune"

  • 01 Martie 2019 18:05
După eșecul vizibil de la Hanoi, Trump asigură că relațiile cu Kim Jong Un sunt

Președintele american Donald Trump a dat asigurări vineri că relațiile sale cu liderul nord-coreean Kim Jong Un sunt "foarte bune", în pofida eșecului vizibil al summitului de la Hanoi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"M-am întors cu bine din Vietnam, un loc fantastic", a transmis pe Twitter Donald Trump, care a revenit joi seară la Washington.

"Am avut negocieri foarte substanțiale cu Kim Jong Un: noi știm ce vor și ei știu ce ne trebuie", a adăugat el.

"Relațiile sunt foarte bune, vom vedea ce se va întâmpla", a conchis el, repetând o expresie pe care o folosește cu regularitate în privința dosarului nord-coreean.

Cei doi s-au întâlnit miercuri și joi în capitala vietnameză pentru a discuta despre denuclearizarea Coreei de Nord, dar acest al doilea summit, venit la opt luni după prima lor întâlnire de anul trecut din Singapore, s-a încheiat brusc și fără o declarație comună, cum era prevăzută inițial.

Cele două părți își pasează una alteia responsabilitatea eșecului. Trump a afirmat că Phenianul a cerut ridicarea tuturor sancțiunilor care i-au fost impuse din cauza programelor sale nuclear și balistic, în timp ce Coreea de Nord a insistat că nu a cerut decât o ridicare "parțială" a acestor restricții.

Summitul de la Hanoi a fost o "reușită", a transmis agenția oficială nord-coreeană KCNA, menționând că liderul de la Phenian i-a propus lui Trump să se întâlnească din nou.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău