După două zile petrecute în izolatorul CNA, vicepreședintele CSJ, Oleg Sternioală, a fost lăsat să plece acasă (Anticoruptie)

  • 07 Noiembrie 2019 12:31
După două zile petrecute în izolatorul CNA, vicepreședintele CSJ, Oleg Sternioală, a fost lăsat să plece acasă (Anticoruptie) Bizlaw

Vicepreședintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Oleg Sternioală, a fost lăsat miercuri seara să plece acasă, după ce a petrecut două zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Potrivit anticoruptie.md, Judecătoria Chișinău a respins demersul procurorilor Anticorupție privind plasarea magistratului în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Decizia a fost luată în lipsa lui Sternioală, care a refuzat să se prezinte în instanță. Decizia Judecătoriei Chișinău este cu drept de atac în instanța ierarhic superioară.

Magistratul este cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari.
Temei pentru începerea urmării penale au servit investigațiile jurnalistice referitoare la averea magistratului, materialele analizei operaționale și raportul de autosesizare al procurorului.

Verificările care au avut loc înaintea anchetei arată că magistratul a acumulat împreună cu membrii familiei sale venituri de circa 7 milioane de lei. În aceeași perioadă, Oleg Sternioală împreună cu membrii familiei sale a cumpărat bunuri de lux în valoare de circa 13,8 milioane de lei.

Oamenii legii supectează că diferența de circa 6,7 milioane dintre veniturile și cheltuielile bănuitului constituie bunuri ilicite, care au fost tăinuite, iar natura și originea acestora este deghizată prin transcrierea dreptului de proprietate pe terțe persoane, fapt care urmează a fi demonstrat în cadrul urmării penale.

Oleg Sternioală a fost reținut, pe 4 noiembrie, pentru 72 de ore.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău