După discuțiile cu ministrul Finanțelor despre creditul rusesc, deputații PDM propun un amendament

  • 22 Aprilie 2020 19:35
După discuțiile cu ministrul Finanțelor despre creditul rusesc, deputații PDM propun un amendament

Deputații PDM au cerut ministrului Finanțelor clarificări privind creditul rusesc și au convenit ca eventuala garantare a creditelor private de către stat să fie aprobată în Parlament pentru a exclude riscurile, anunță formațiunea într-un comunicat.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat s-a întâlnit astăzi cu ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, pentru a pune în discuție toate circumstanțele privind rectificările la bugetul de stat pentru anul curent și împrumuturile luate de Guvern de la Federația Rusă și FMI.

„Deputații au solicitat o interpretare a art 7. p 2 care prevede că „Orice datorie restanță ale oricărei entități din Moldova, către Guvernul rus sau instituții ale guvernului rus, unde există „acordul părții moldovenești”, acestea devin automat parte ale acestui contract”. Ministrul Finanțelor a declarat că se au în vedere eventuale alte împrumuturi anterioare, garantate de stat. Până în prezent, astfel de acorduri nu sunt, iar contractul sau datoriile Moldova Gaz nu sunt și nu pot fi incluse în obligații sub jurisdicția acestui acord. Pentru a exclude orice interpretări și riscuri, deputații democrați au propus un amendament la proiectul de ratificare a creditului rus, astfel încât eventuala garantare a creditelor private din bugetul de stat să fie aprobată în Parlament”, precizează PDM în comunicat.

Menționăm că acordul referitor la creditul rusesc a fost aprobat astăzi în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe și urmează să fie examinat mâine în Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău