După COVID-19, unul dintre cele mai mari orașe din lume ar putea fi lovit de o invazie de lăcuste

  • 28 Iunie 2020 09:45
După COVID-19, unul dintre cele mai mari orașe din lume ar putea fi lovit de o invazie de lăcuste

Cu un sistem sanitar în colaps din cauza pandemiei de coronavirus, New Delhi ar putea fi lovit de o invazie de lăcuste, avertizează oficialii, potrivit CNN, preluat de Digi24.ro

Un roi de lăcuste de deșert a întunecat, sâmbătă, cerul din orașul indian Gurgaon, ceea ce a determinat autoritățile din New Delhi să emită o alertă pentru populație. Invazia ar putea fi prima din ultimii 40 de ani, spune un localnic.

Pe 20 iunie, Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) a emis un avertisment privind invazia "iminentă" de lăcuste din India.

Lăcusta de deșert este unul dintre cei mai mari dăunători migratori din cauza vitezei de zbor și a capacității sale de a se înmulți rapid. Exemplarele adulte pot zbura pe distanțe de până la 150 de kilometri pe zi.

În Africa de Est s-a înregistrat cea mai mare invazie de lăcuste din ultimii 70  de ani, după ce schimbările climatice au favorizat apariția dăunătorului "biblic". Pandemia de coronavirus a încetinit, însă, eforturile pentru a combate insectele de pe continentul african.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău