După ce SUA a anunțat noi sancțiuni, Trump îi trimite o scrisoare lui Putin

  • 09 August 2018 14:20
După ce SUA a anunțat noi sancțiuni, Trump îi trimite o scrisoare lui Putin

Statele Unite vor impune noi sancțiuni împotriva Rusiei peste două săptămâni, ca urmare a cazului Skripal, din Marea Britanie, în care un fost agent secret rus și fata acestuia au fost otrăviți.

Chiar dacă Rusia a negat orice implicare în aceast caz, americani sunt convinși că guvernul de la Moscova a utilizat arme biologice sau chimice împotriva propriilor cetățeni, încălcând astfel legislația internațională.

Între timp, însă, un senator republican a făcut, la începutul săptămânii, o vizită în capitala rusă, vizită calificată drept 'o tentativă de a încuraja diplomația și de a reduce tensiunea în relațiile dintre ruși și americani'.

El i-a înmânat președintelui Vladimir Putin o scrisoare din partea omologului său, Donald Trump, în care liderul american pune accentul pe importanța angajării în lupta împotriva terorismului, îmbunătățirea dialogul parlamentar și reluarea schimburilor culturale.

Senatorul american Paul Rand, unul dintre puținii republicani care au apărat prestația președintelui Trump la summitul din 16 iulie de la Helsinki cu președintele Putin, a înmânat administraței rusești o scrisoare adresată de către liderul de la Casa Albă celui de la Kremlin.

Este cea mai recentă și surprinzătoare deschidere diplomatică față de Kremlin, într-un moment în care se intensifică și mai mult disputa privind interferența Rusiei în alegerile americane.

Senatorul Paul a arătat într-un Twitter că scrisoarea președintelui Trump subliniază importanța dialogului în diverse arii, inclusiv în domeniul legislativ și în contracararea terorismului.

Casa Albă a reacționat, minimalizând anunțul făcut de senatorul Paul și precizând că la cerea acestuia președintele Trump i-a dat o scrisoare de introducere la președintele Putin, în speranța că s-ar fi întâlnit cu liderul de la Kremlin, ceea ce nu s-a întâmplat.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat, ieri, că scrisoarea președintelui Trump către Vladimir Putin a fost trimisă prin canale diplomatice. Kremlinul nu s-a familiarizat deocamdată cu conținutul acestei scrisori - a mai spus oficialitatea de la Moscova.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău