După protestele locuitorilor din Sipoteni, vor fi instalate mai multe vagoane pe ruta Ungheni-Chișinău

  • 24 Octombrie 2018 13:55
După protestele locuitorilor din Sipoteni, vor fi instalate mai multe vagoane pe ruta Ungheni-Chișinău

Trenul de pasageri Chișinău-Ungheni-Chișinău va fi suplimentat cu încă o garnitură, astfel la dispoziția călătorilor fiind puse opt vagoane. Acest lucru urmează să se întâmple începând cu ziua de vineri, 26 octombrie. Măsurile vin după ce, acum două zile, un grup de cetățeni din localitatea Sipoteni, raionul Călărași, a blocat circulația trenului, fiind nemulțumiți că nu toți au încăput în vagoane.

Contactată de IPN, purtătorul de cuvânt al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”, Eliza Botnari, a spus că pe aceasta rută circulă un tren de tip diesel. Pentru că la el nu puteau fi adăugate vagoane suplimentare, s-a decis adăugarea unei garnituri cu patru vagoane. Trenul compus din două secții va circula în zilele de luni și vineri. Concomitent, CFM va face o analiză a fluxului de pasageri, după care se vor decide alte măsuri de intervenție.

După ce oamenii au blocat luni, 22 octombrie, circulația trenului, la fața locului s-a deplasat ministrul economiei și infrastructurii. Chiril Gaburici a solicitat conducerii CFM să intervină, pentru a suplini numărul de vagoane în zilele de luni și vineri, precum și în ajun și după sărbătorile naționale. De asemenea, până pe 1 decembrie, urmează să fie propuse soluții ca să fie antrenate permanent opt vagoane.

Trenul de pe cursa Ungheni – Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03.51 din stația Ungheni, iar la Sipoteni ajunge la ora 05.15, în capitală staționând la ora 06.59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei, iar din st. Sipoteni și până la Chișinău – 14 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău