După ce a călătorit la bordul ISS, miliardarul Yusaku Maezawa se pregătește să exploreze Groapa Marianelor, cel mai adânc loc din lume

  • 07 Ianuarie 2022 19:44
După ce a călătorit la bordul ISS, miliardarul Yusaku Maezawa se pregătește să exploreze Groapa Marianelor, cel mai adânc loc din lume

Yusaku Maezawa, antreprenorul miliardar devenit luna trecută prima persoană civilă din Japonia care a călătorit la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), a declarat vineri că plănuiește o nouă aventură, de data aceasta în Groapa Marianelor, cel mai adânc loc de pe suprafața Pământului, inforeaă DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, Maezawa a dezvăluit proiectul de explorare în Groapa Marianelor la o conferință de presă organizată la Clubul Corespondenților Străini din Tokyo, spunând că ''aproape s-a decis ce fel de submarin va fi utilizat și cât de lungă va fi călătoria''.

Detaliile planului vor fi anunțate ulterior, a adăugat el.

Miliardarul a declarat luna trecută, într-o legătură radio în direct din spațiu, că următoarea sa dorință va fi să-și împlinească visul de a călători în cel mai adânc loc de pe Pământ. ''Pentru că am ajuns deja atât de departe, mă gândesc să mă scufund în adâncul mării. Vreau să ajung sus și jos'', a spus el la acel moment.

Yusaku Maezawa, cunoscut pentru comportamentul său excentric, prin acțiuni precum cea în care a oferit bani pe Twitter, a dovedit că se deosebește de alți antreprenori niponi care se feresc, în general, să își asume riscuri.

O navă spațială rusă Soyuz l-a transportat pe Maezawa pe 8 decembrie anul trecut către ISS, miliardarul revenind pe Pământ pe 20 decembrie.

''Am subestimat gravitatea zero. Am devenit din nou conștient de greutatea gravitației Pământului'', a spus el în timpul conferinței.

Fondatorul retailerului online de modă Zozo Inc. plănuiește să orbiteze în jurul Lunii în 2023 cu nava spațială Big Falcon Rocket (BFR) dezvoltată de compania americană SpaceX, în prima excursie de acest fel organizată de o companie privată, scrie Agerpres.

La revenirea din călătoria la bordul ISS, în care a fost însoțit de asistentul său, Yozo Hirano și de cosmonautul rus Alexander Misurkin, el a declarat că speră să viziteze la un moment dat și Luna.

Călătoria sa în jurul Lunii este programată peste doar un an, iar magnatul și colecționarul de obiecte de artă a spus că speră să dezvăluie în curând cine îl va însoți. El a declarat anterior că intenționează să ia la bord șase până la opt artiști de renume mondial.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău