După amânarea votului de ieri, Brexitul s-ar putea prelungi

  • 15 Martie 2019 09:17
După amânarea votului de ieri, Brexitul s-ar putea prelungi

Momentul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană s-ar putea prelungi după votul de ieri din Parlamentul de la Londra, care a decis să solicite o amânare a Brexitului, programat pentru 29 martie. Aceasta va trebui să fie aprobată și de cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Guvernul britanic spune ca are acum doua variante: fie va cere de la Bruxelles o amânare de scurta durată, cu condiția ca acordul negociat de premierul Theresa May să fie adoptat într-un vot care ar putea avea loc săptămâna viitoare, fie, dacă acest lucru nu se va întâmpla, va cere o amânare de lungă durată, ceea ce, avertizează executivul, ar putea duce chiar la anularea Brexitului.

O decizie privind amânarea Brexitului urmează să fie luată de liderii europeni la summitul de săptămâna viitoare, dar deocamdată nu există un consens asupra duratei prelungirii. Președintele Consiliul European Donald Tusk a declarat că va propune la summit să fie manifestată deschidere față de acest subiect și să se ia în considerare o prelungire a ieșirii Marii Britanii, dacă Regatul Unit consideră necesar să își regândească strategia privind Brexit.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău