Dumitru Diacov despre o fuzionare PDM cu PCRM: „Poate fi un început de discuție”

  • 24 Septembrie 2015 12:14
Dumitru Diacov despre o fuzionare PDM cu PCRM: „Poate fi un început de discuție”

„Poate fi un început de discuție. Este bine să avem un partid puternic pe eșichierul de stânga”, astfel a comentat președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, solicitat de IPN, declarația liderului Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, referitor la o posibilă fuzionare a PCRM cu PDM în cazul alegerilor președintelui și declanșarea alegerilor…

„Poate fi un început de discuție. Este bine să avem un partid puternic pe eșichierul de stânga”, astfel a comentat președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, solicitat de IPN, declarația liderului Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, referitor la o posibilă fuzionare a PCRM cu PDM în cazul alegerilor președintelui și declanșarea alegerilor anticipate.

„Deocamdată nu există discuții serioase la acest subiect. Eu demult am spus că Moldova are nevoie de o coagulare a forțelor politice. Am vorbit deja de mulți ani că este nevoie de o stângă unită și nu doar Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor, sunt și alte formațiuni care promovează stânga europeană. Procesul de fuzionare este foarte anevoios, destul de complicat, de aceea teoretic, noi privim pozitiv unificarea forțelor politice și crearea unui grup sănătos”, a declarat Dumitru Diacov.

„Dacă e să vorbim, acum, eu cred că mai degrabă va fi vorba de formarea unui bloc. Am înțeles că domnul Voronin a vorbit în lumina unor posibile alegeri anticipate. Deci în cazul unor posibile alegeri anticipate nu este posibil de realizat o fuziune, de aceea trebuie să vorbim despre coagularea forțelor politice – să avem o stângă unită, sănătoasă, bazată pe niște principii europene clare și aici e problema și a viziunilor politice în ceea ce privește cursul Republicii Moldova”, a mai spus Dumitru Diacov.

În cadrul unei emisiuni televizate Vladimir Voronin a declarat că, în cazul alegerilor prezidențiale și a alegerilor anticipate, nu exclude fuzionarea PCRM cu PDM. Liderul comunist a mai spus că ar accepta funcția de președinte al țării în anumite condiții și este gata să facă coaliție în Parlament cu partide de centru-stânga.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău