Dumitru Diacov, despre Gațcan | Toată zarva aceasta în jurul ideii că a fost sechestrat un deputat este o acțiune politică. Nu este o păpușă să fie ascunsă

  • 02 Iulie 2020 13:30
Dumitru Diacov, despre Gațcan | Toată zarva aceasta în jurul ideii că a fost sechestrat un deputat este o acțiune politică. Nu este o păpușă să fie ascunsă

Grupul „Pro Moldova” cere constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a investiga evenimentele, de ieri, legate de decizia deputatului Ștefan Gațcan de a renunța la mandat. Potrivit grupului condus de Andrian Candu, Ștefan Gațcan ar fi fost sechestrat de către socialiști și impus să scrie cerere de depunere a mandatului. Deputații PSRM resping, la rândul lor, acuzațiile. Ei au refuzat, însă, să spună unde se află, în prezent, Ștefan Gațcan, precizând că este într-un loc sigur și că nu a fost forțat de nimeni.

Președintele Grupului Pro Moldova, Andrian Candu, susține că va cere în plenul Parlamentului investigarea acestui caz. Mai mult, Grupul va trimite demersuri în adresa ambasadelor acreditate în Republica Moldova și a instituțiilor internaționale să fie alături în investigarea cazului, a declarat Andrian Candu

Cazul de ieri a colegului nostru, deputatul Ștefan Gațcan, arată, pe de o parte, teroarea acestei guvernări, iar, pe de altă parte, disperarea acestei guvernări și a președintelui Dodon care, probabil începând de ieri și-a început sfârșitul, a scris Adrian Candu.

De cealaltă parte, deputații socialiști susțin că Ștefan Gațcan ar fi fost în pericol și urmărit. Ei au solicitat pază și protecție de stat pentru deputat. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Fruculiță, a refuzat să spună unde se află, în prezent, Ștefan Gațcan. Cât privește declarațiile unor politicieni, potrivit cărora, deputatul ar fi părăsit hotarele țări, președintele fracțiunii PSRM a menționat că este o încălcare ca un deputat să fie urmărit, deoarece, el are imunitate, inclusiv, în afara Republicii Moldova.

Din câte cunoaștem Domnul Gațcan este într-un loc sigur, la dorința dumnealui, așa cum el consideră. Nu pot să mă exprim este el în țară sau peste hotare. Este dreptul lui de a se afla unde dorește și unde îi permite legislația țărilor corespunzătoare. Declarația lui de ieri, că el este în siguranță, este una liberă și nu l-a forțat nimeni, a precizat Corneliu Fruculiță.

Colegul său de coaliție, președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov, a calificat declarațiile privind sechestrarea lui Ștefan Gațcan drept politice.

Socialiștii și-au apărat marfa. Deputatul Gațcan eu știu că este deputatul grupului socialiștilor. Prin ce metode l-au ademenit cei de la Pro Moldova eu nu știu. Putem să presupunem, dar toată zarva aceasta în jurul ideei că a fost sechestrat un deputat este o acțiune politică care crează o impresie foarte proastă la populația Republicii Moldova. Din câte înțeleg nu este un copil sau o păpușă să fie ascunsă, a spus Dumitru Diacov.

Situația legată de presupusa sechestrare a lui Ștefan Gațcan este periculoasă pentru securitatea statului și vizează fiecare cetățean, inclusiv parlamentar, a comentat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Acest lucru este inadmisibil, impardonabil. Acest lucru, din punctul nostru de vedere, urmează, dacă noi am fi avut organele de anchetă autentice, trebuia demult să fie autosesizată Procuratura, să vadă ce s-a întâmplat pe acest caz, a precizat Alexandru Slusari.

Alexandru Slusari a spus că deputații Platformei DA nu vor vota pentru demisia lui Ștefan Gațcan din funcția de deputat dacă acesta nu va fi prezent la ședința Parlamentului. Poliția de frontieră a confirmat miercuri că Ștefan Gațcan a părăsit Rep. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău