Dumitru Alaiba: Obiectivul nostru este să transformăm R. Moldova în destinația de top pentru afaceri în regiune

  • 02 Noiembrie 2023 13:58
Dumitru Alaiba: Obiectivul nostru este să transformăm R. Moldova în destinația de top pentru afaceri în regiune

Obiectivul nostru este să transformăm Republica Moldova în destinația de top pentru afaceri în regiune, oferind servicii digitale, accesibile și fără birocrație. Acest obiectiv se realizează prin dialogul continuu cu actorii cheie din domeniu, a declarat Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, în timpul întâlnirii cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România în R. Moldova.

„Astăzi, m-am întâlnit cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România în R. Moldova. Am discutat despre mediul investițional de la noi, modalități de colaborare și am prezentat reformele noastre, care vizează simplificarea vieții antreprenorilor”, a menționat vicepremierul într-o postare pe pagina sa de Facebook.
 
„Digitalizarea serviciilor publice, eliminarea birocrației și reducerea poverii de raportare sunt doar o mică parte din eforturile noastre”, a mai menționat acesta.
 
„Am ascultat problemele întâmpinate de investitori. Avem în vizor și sugestiile pe care le-am primit. Asta ne va ajuta în implementarea agendei. Chiar dacă întâmpinăm provocări, ne concentrăm pe depășirea treptată a fiecărui obstacol pentru a crea un mediu de afaceri prietenos și sigur pentru investiții”, a mai declarat acesta.
 
Anterior premierul Dorin Recean a menționat că „obiectivul nostru este să creștem productivitatea muncii, să eliminăm constrângerile, să reducem birocrația și costurile de afaceri, să oferim acces la resurse investiționale și să punem la dispoziția oamenilor de afaceri instrumente digitale de interacțiune cu statul. Ne propunem ca Moldova să ajungă numărul 1 în regiune după ușurința de a face business”. Declarațiile au fost făcute în timpul celei de-a doua reuniuni plenare din acest an a membrilor Consiliului Economic de pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău